Polityka ochrony danych

Polityka ochrony danych

Purely Probate Ltd wydaje niniejszą politykę ochrony danych zgodnie z Ogólnymi przepisami dotyczącymi ochrony danych (GDPR), aby wyjaśnić, w jaki sposób wykorzystamy i przetworzymy wszelkie dane osobowe, które gromadzimy w trakcie naszej pracy dla naszych klientów.

Jakie informacje zbieramy?

Będziemy zbierać dane osobowe, gdy nas zaangażujesz, aby udzielić ci porady prawnej. Informacje te będą zwykle nazwami i byłymi nazwiskami, adresami, wiadomościami e-mail, numerami telefonów i datami urodzenia osób takich jak Ty i beneficjenci wymienieni w Testamencie.

Możemy poprosić o kopie rachunków za media i identyfikację dla ciebie i wszystkich beneficjentów.

Purely Probate Ltd rzadko musi zbierać wrażliwe dane "kategorii specjalnej", takie jak informacje dotyczące zdrowia, polityki lub religii, ale w przypadku, gdy dane dotyczące tej specjalnej kategorii są wymagane do naszej pracy, uzyskamy Twoją wyraźną zgodę na zbieranie, przechowywanie i przetwarzać te informacje.

Podstawa przetwarzania

Podstawową podstawą prawną w ramach GDPR do przetwarzania danych osobowych przez Purely Probate Ltd jest możliwość wykonania umowy, którą mamy z Państwem. Informacje, które od Ciebie zbieramy, są niezbędne, abyśmy mogli skutecznie wykonywać wymagane usługi, dzięki czemu możemy wypełniać nasze prawne i regulacyjne obowiązki jako firma prawnicza.

Udostępnianie informacji

W celu dostarczania naszych usług prawnych możemy być zmuszeni do przesyłania danych osobowych stronom trzecim.

Na przykład możemy przetworzyć go za pomocą:

Wszystkie sprawy

  • Agent, który przeprowadza kontrolę tożsamości w naszym imieniu (Creditsafe UK)
  • Konsultant marketingowy (First One On)
  • Firma wsparcia IT (PC Comms)
  • Oprogramowanie produktywności i serwer chmur (Microsoft (Office 365))
  • Cognito (dostawca pakietu kont)
  • Rejestr nieruchomości (na przykład w przypadku przeprowadzania rewizji nieruchomości i bankructwa)
  • Nasi audytorzy (Old Mill), którzy wyszukują nasze pliki klienta
  • Firmy prawników, do których zwracamy się z takimi sprawami, jak zaskarżone spadki lub przetransportowanie, które mogą poprosić nas o przekazanie nam dowodu tożsamości

Potwierdzać autentyczność:

  • Nasz bank (Lloyds), ​​w którym możemy otworzyć wyznaczone konto klienta w Twoim imieniu. Wprowadzimy dane rachunku bankowego beneficjenta na bezpiecznej stronie banku, aby spłacić zapisy. Dane zostaną usunięte, gdy tylko upewnimy się, że nie będzie dalszych płatności na rzecz tego beneficjenta
  • Agent użyty do przekazania waluty obcej (World First)
  • Adwokat ds. Transportu, jeśli nieruchomość jest sprzedawana z nieruchomości i chce, abyśmy potwierdzili tożsamość beneficjenta lub przekazali nam dochody ze sprzedaży
  • Rejestr spadkowy
  • HMRC

Trwałe uprawnienia Pełnomocnika:

  • Biuro Strażnika Publicznego

Możemy również być wymagane przez prawo do dostarczania danych osobowych w celu wypełnienia naszych zobowiązań prawnych, na przykład w zakresie zapobiegania praniu pieniędzy, uchylaniu się od opodatkowania lub innym przestępstwom finansowym.

Nie będziemy udostępniać danych osobowych w celach marketingowych żadnym innym jednoosobowym przedsiębiorcą, firmą lub firmą. Jeżeli chcielibyśmy przekazać informacje innej firmie prawniczej jako połączenie lub następczyni, będzie to możliwe wyłącznie za wyraźną zgodą użytkownika i zgodnie z naszym zawodowym obowiązkiem zachowania poufności klienta.

Jak długo przechowujemy dane osobowe?

Będziemy bezpiecznie przechowywać dane osobowe po zakończeniu naszej umowy o świadczenie usług prawnych w celu spełnienia wymogów regulacyjnych w celu zatrzymania takich danych przez określone minimalne okresy oraz w przypadku, gdy będziemy zobowiązani do obrony wszelkich przyszłych roszczeń przeciwko nam. Możemy zatem zachować dane osobowe przez co najmniej sześć lat.

Dalsza komunikacja i marketing

Po zakończeniu zakontraktowanej przez nas legalnej pracy od czasu do czasu chcielibyśmy skontaktować się z Tobą e-mailem (za Twoją zgodą) lub pocztą, gdy zgodnie z GDPR istnieje uzasadniony interes

  • w informowaniu Cię o sprawach prawnych lub rozwoju, które naszym zdaniem będą dla Ciebie pomocne, lub
  • w aktualizowaniu, co do legalnej pracy Purely Probate Ltd

Możemy napisać do klientów Will po 3 latach, aby dowiedzieć się, czy chcą zmienić testament.

Masz prawo powstrzymać nas od skontaktowania się z Tobą w celach marketingowych lub innych. Jeśli nie chcesz już kontaktować się z Tobą, lub chcesz wyrazić preferencje dotyczące sposobu kontaktu, poinformuj nas o tym za pośrednictwem poczty e-mail lub postu, korzystając z danych kontaktowych poniżej.

Twoje prawo do dostępu do przechowywanych przez nas danych osobowych

Masz prawo zażądać kopii informacji, które posiadamy o Tobie. Jeśli chcesz otrzymać kopię niektórych lub wszystkich swoich danych osobowych, wyślij e-mail lub napisz do nas, korzystając z naszych danych kontaktowych poniżej, a my odpowiemy na to żądanie dostępu w ciągu jednego miesiąca.

Naszym obowiązkiem jest zapewnienie, że twoje dane osobowe są dokładne i aktualne. Poproś nas o poprawienie lub usunięcie wszelkich informacji, które Twoim zdaniem są niedokładne.

Usuwanie danych osobowych

Masz prawo zażądać usunięcia swoich danych osobowych, a my postąpimy zgodnie z tym żądaniem, z zastrzeżeniem naszych obowiązków prawnych i prawnych

Jak złożyć skargę

Aby skorzystać ze wszystkich odpowiednich praw, zapytań lub skarg, proszę w pierwszej kolejności skontaktować się z Judith Derbyshire jd@purelyprobate.co.uk

Jeśli to nie rozwiąże Twojej skargi do zadowolenia, masz prawo złożyć skargę do Biuro Komisarzy Informacji na 03031231113 lub przez e-mail https://ico.org.uk/global/contact-us/email/ lub w biurze Komisarza ds. Informacji, Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF, Anglia.

 

Purely Probate Ltd - Maj 2018

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!